EleftheriouEleftheriouEleftheriou

Μαξιλάρια ύπνου

Πρέπει να αλλάζετε το μαξιλάρι σας το πολύ κάθε 2-3 χρόνια. Μετά χάνει τη φόρμα του, με αποτέλεσμα να μη στηρίζει καλά τον αυχένα και το κεφάλι. Επιπλέον, μαζεύει σκόνη και βακτηρίδια, που μπορεί να δημιουργήσουν αλλεργίες. Όταν αποφασίσετε, λοιπόν, να το αλλάξετε, ανεξάρτητα από τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις, θα πρέπει να αγοράσετε ένα που: 

• Να στηρίζει σωστά τον αυχένα σας. 

• Να κρατά το κεφάλι σας στην ίδια ευθεία με τη σπονδυλική σας στήλη. 

• Να είναι φτιαγμένο από καλής ποιότητας υλικά, αφού έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο και βρίσκεται κοντά στις αναπνευστικές οδούς .


Οι βασικοί τύποι μαξιλαριών :


Μαξιλάρια από φυσικά υλικά 


1.Από λάτεξ Το υλικό κατασκευής τους είναι αφρώδες, στερεοποιημένο καουτσούκ, που προκύπτει έπειτα από ειδική επεξεργασία του χυμού του καουτσουκόδεντρου. Θεωρείται 100% φυσικό προϊόν. Τα μαξιλάρια από λάτεξ είναι εύκαμπτα και διαθέτουν κυψέλες που διευκολύνουν τον αερισμό τους.


2.Με φτερά Ή πούπουλα χήνας, βαμβάκι, τρίμματα καουτσούκ και συνήθως βαμβακερό κάλυμμα Είναι πολύ μαλακά και εύκαμπτα, γιατί το υλικό που περιέχουν κινείται ελεύθερα μέσα στο κάλυμμα προς όλες τις κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να προσαρμόζονται στον αυχένα, στην πλάτη ή στη μέση χωρίς να σας πιέζουν, εξασφαλίζοντας στήριξη και άνεση. Ορισμένα από αυτά τα μαξιλάρια προσφέρουν τη δυνατότητα σε όποιον τα χρησιμοποιεί να αυξομειώνει το υλικό που περιέχουν, ανάλογα με τις ανάγκες του (π.χ. ανάλογα με το αν κοιμάται ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι). Μαξιλάρια από συνθετικά υλικά 


1. Από πολυεστέρα ή αφρολέξ Τα περισσότερα μαξιλάρια είναι γεμισμένα με αυτά τα συνθετικά υλικά. Το κάλυμμά τους είναι συνήθως βαμβακερό με πρόσμειξη συνθετικού. Είναι λιγότερο μαλακά από αυτά που φτιάχνονται με φυσικά υλικά και κρατάνε λιγότερο. 

• Προτιμήστε τα ως λύση ανάγκης ή αν υποφέρετε από αλλεργίες. 


2. Από αφρό... μνήμης Είναι ένα υλικό που σχεδιάστηκε για τις ανάγκες του διαστημικού προγράμματος της NASA. Ο αφρός μνήμης (memory foam) εκμηδενίζει τις πιέσεις που ασκούνται στο κεφάλι και στον αυχένα, ενώ χαλαρώνει τους μυς. Επιπλέον, επειδή είναι ελαστικός, «αγκαλιάζει» τον αυχένα και το κεφάλι, προσφέροντας άνεση στον ύπνο. Θεωρείται 100% υποαλλεργικό προϊόν. 


Μαξιλάρια ανατομικά σχεδιασμένα 

Κατασκευάζονται με ειδικές προδιαγραφές, ώστε να ακολουθούν τις καμπύλες του αυχένα ή και του κεφαλιού και να προσφέρουν πλήρη στήριξη και άνεση. 


Επιλέξτε :

• Μαλακό και επίπεδο, αν κοιμάστε μπρούμυτα Επιτρέπει στον αυχένα και στη σπονδυλική σας στήλη να παραμένουν στην ίδια ευθεία, χωρίς να πιέζονται. 

• Μέτριο, αν κοιμάστε ανάσκελα ή στο πλάι Ένα μαξιλάρι από λάτεξ ή αφρό μνήμης είναι πιο σταθερό και παρέχει στήριξη του κεφαλιού, κρατώντας το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη ευθυγραμμισμένα. Loading...